Team Noorderlicht

Navigate North

Sponsoring & contact


TEAM NOORDERLICHT:

Voor het Sophia kinderziekenhuis en Stichting Het Babyhuis

Wij van Team Noorderlicht hebben 2 goede doelen uitgekozen die wij met onze Navigate North Challenge willen steunen. Wij werken hierbij samen met Team Tundra. We wonen dicht bij elkaar in de buurt dus leek het ons leuk om met elkaar op te trekken.

Heeft u kinderen of kleinkinderen? En zijn deze gezond en gelukkig?

Kinderen hebben is vaak doodgewoon. En kinderen hebben en zijn de toekomst wordt vaak gezegd. Er zijn helaas veel kinderen waarvoor dit geen vanzelfsprekendheid is. Deze kinderen voeren een dagelijkse strijd met hun gezondheid en toekomstperspectief. Ziekenhuis in-en ziekenhuis uit, veel verdriet en onzekerheid en veel belasting voor de gezinnen. Voor deze kinderen en hun gezinnen is het belangrijk om goede en kundige zorg te ontvangen.

We willen als team Noorderlicht dan ook graag een bijdrage leveren aan het nieuw te openen ‘Kinderhersenlab’. Dit wordt het nieuwe hersenexpertisecentrum en wordt in het voorjaar van 2020 geopend. Je hersenen vormen het zenuwcentrum van je lichaam. Onderzoek naar ziektes & uitval die hieruit voort komen zijn van belang. Maar ook de werking van dit centrum bij bv AD(H)D en PPD nos en het hele spectrum van autisme krijgen aandacht.

Het Sophia Kinderziekenhuis biedt voor deze kinderen en gezinnen dus hele belangrijke aandacht & zorg.

Stichting het Babyhuis is een initiatief dat sinds eind 2013 in een mooi pand aan de Brouwersdijk 211 in Dordrecht opvang biedt aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. Het Babyhuis biedt (tijdelijke) woonruimte, behandeling en begeleiding aan hoogzwangere en pas bevallen vrouwen. Op dit moment heeft de Stichting locaties in Dordrecht en Schiedam. Begin 2020 opent er een Babyhuis in Leiden.

Er zijn soms momenten in het leven van jonge moeders dat er problemen spelen die het dagelijks leven zo beheersen dat het moeilijk is om goed voor haar baby te (gaan) zorgen. In het Babyhuis gaat men in gesprek om met elkaar te overleggen hoe er (tijdelijk) voor de baby gezorgd kan worden, terwijl de moeder alle ruimte en mogelijkheden krijgt om bij te komen en waar nodig haar leven op orde te brengen. De moeder verblijft zelf ook in het Babyhuis en ontvangt daar de nodige begeleiding en behandeling. Het Babyhuis is een huiselijke omgeving, een plek waar liefde en harmonie zowel je baby als de moeder rust geven.

HOE KUNT U ONS HELPEN:

Wij zijn op zoek naar mensen, bedrijven en organisaties die onze goede doelen willen steunen.

Wij hopen met uw steun een mooi bedrag bij elkaar ‘te rijden’ voor een gezonde,  zorgeloze en gelukkige toekomst voor jong & Oud!

Als u besluit om ons te sponseren, dan is het ook mogelijk om een sticker met uw logo op onze auto te krijgen. Als u daarin geïnteresseerd bent laat het ons dan weten. 

U kunt ons steunen door een bijdrage middels de donatieknop over te maken.

Wilt u persoonlijk contact met ons opnemen dan kan dat via:

A.kil@commit-it.nl

© 2020 Team Noorderlicht

Thema door Anders Norén